Според мен трябва да предложим изцяло нов Закон за специалните разузнавателни

...
Според мен трябва да предложим изцяло нов Закон за специалните разузнавателни
Коментари Харесай

Николай Радулов: Ще предложим изцяло нов Закон за СРС

" Според мен би трябвало да предложим изцяло нов Закон за специфичните разследващи средства ". Това каза пред БНР Николай Радулов от " ИТН ", член на Комисията за надзор над службите за сигурност за използването и потреблението на специфични разследващи средства и достъп до данните по Закона за електронните нарушения и дали  Комисията ще проучва следващото неоправдателно решение на Съда в Страсбург за нелегално подслушване.

" Този закон, сегашният,  дава опция на службите, които го ползват и които са заявители, безусловно всеки без даже да е обвързван с закононарушение да бъде скрито следен. Разбира се има периоди, само че те по този начин са подадени, че може даден човек доста дълго законно да бъде следен. Според мен този Закон за специфичните разследващи средства е в несъгласие с Конституцията ", уточни той.

Така че, такава промяна сигурно следва, като е разумно този закон да е обвързван и с трафичните данни, добави Радулов.

" Сега съществува и система, узаконена от настоящия закон,  ДАНС да има лична сруктура за СРС. Това би трябвало да се поправи и тази конструкция да си отиде в Държавна организация механически интервенции ", сподели още Николай  Радулов. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР